WOODinc

Een volledig houten circulair bouwsysteem? Het is mogelijk dankzij de combinatie van STRUCTUREZ + CircuWallPanels

Met de combinatie van STRUCTUREZ en CircuWallPanels realiseert WOODinc een volledig houten circulair bouwsysteem dat geschikt is voor kleine én grote constructies.

STRUCTUREZ is opgebouwd uit een houten paal-en-balksysteem en CLTi-panelen. Beide zijn gemaakt uit gelamelleerd hout. Het voordeel? Het hout ‘werkt’ niet en verzekert daardoor een grotere stabiliteit en betere technische prestaties dan massief hout. Koolstofstalen connectoren zorgen voor de stevige verbindingen in de structuur en maken de montage en demontage - en dus ook het circulair hergebruik - zeer eenvoudig. Met de CLT-i-panelen (Cross Laminated Timber-insulated-panelen) maak je de houtstructuur wind- en waterdicht.

Om tot een volledig houten circulair bouwsysteem te komen, ontwikkelde WOODinc in samenwerking met UHasselt een dampopen en luchtdicht prefab-isolatiepaneel voor gevelafwerking: CircuWallPanel. Ook deze circulaire bouwpanelen zijn eenvoudig te monteren en demonteren.

Serviceflats in Doornik
De verscheidenheid aan bouwprojecten van WOODinc toont aan dat de bouwmethode geschikt is voor elk type gebouw, en dat duurzaam en circulair bouwen helemaal niet duur hoeft te zijn. Zo bouwt WOODinc onder andere circulaire eengezinswoningen maar even goed een tandartsenpraktijk en serviceflats. In Doornik bijvoorbeeld. Daar bouwde het een verzorgingshuis met 11.000 m2 bewoonbare oppervlakte, gespreid over vier verdiepingen.

Woodinc - Eengezinswoning, 175m²


Woodinc - Circulaire woningen in Retie - Buiten


Woodinc - Circulaire woningen in Retie - Binnen


Woodinc - Circulair project te Waregem voor het tandartsencollectief - Buiten


Woodinc - Circulair project te Waregem voor het tandartsencollectief - Binnen

WOODinc

Partners UHasselt

Thema's Circulaire materialen en bouwsystemen › Ontwerp ›