Unit-y: wonen, maar dan anders

Modulair en Circulair Wonen met Unit-y: Duurzaam en Afvalvrij

Wat als wonen tegelijk modulair en circulair zou kunnen zijn, met een beperkte impact op het milieu? Unit-y streeft met hun prefab houtskeletbouw naar een positieve verandering in hoe we wonen. Met het oog op hergebruik en herbestemming van woningen ontwikkelen ze units die je kan op- en afbouwen zonder extra afval of nieuwe materialen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de schrijnwerkerij legde het team achter Unit-y een solide basis om zelf hoogwaardige, functionele wooneenheden te ontwikkelen. Of je nu op zoek bent naar een compacte woonst, een uitgebreide gezinswoning of een innovatieve ruimte voor commercieel gebruik: de mogelijkheden zijn legio.

De prefab woningen zijn volledig opgebouwd uit houtskelet, op zo’n manier dat je ze ook weer volledig uit elkaar kan halen zonder afval. De woningen kunnen zo identiek opnieuw opgebouwd worden op een andere locatie, zonder ook maar iets van extra materiaal te gebruiken. Door de eenvoudige constructie kunnen de units ook sneller gebouwd worden dan traditionele woningen. Het hout zorgt bovendien voor een lichtere bouwconstructie en verbetert de energie-efficiëntie door de hogere isolatiewaarde. En het oog wil natuurlijk ook wat. Naast een prachtige groene wand worden de woningen ook hoogwaardig afgewerkt.

Eigenlijk heb je niets nodig voor de woningen van Unit-y, behalve de ruimte om ze te plaatsen en een verlengkabel en tuinslang om ze aan te sluiten. Wonen, maar dan anders!