Thomas More Mechelen-Antwerpen

Circular Interior Design Guide. Hoe het circulair gedachtegoed systematisch doorvoeren in interieurprojecten?

Circulair ontwerpen is een complex vraagstuk dat een sterke invloed heeft op verscheidene ontwerpbeslissingen die een interieurarchitect moet maken. Het is cruciaal om bij het streven naar een circulair interieur de gepaste vragen te stellen, en dit op de juiste momenten doorheen het gehele ontwerpproces. 

Circulair ontwerpen gaat verder dan het zoeken naar de juiste materialen en losstaande producten, maar ook de ruimtelijke omgeving én de niet-tastbare diensten moeten opgenomen worden in het circulaire gedachtengoed. De Circular Interior Design Guide is een project waarmee Thomas More en zijn projectpartners de interieursector willen ondersteunen in de transitie naar een circulaire economie.

Binnen het kader van dit project wordt een digitaal leerplatform ontwikkeld en getest. Het doel? Verschillende stakeholders in de interieursector
(1) sensibiliseren naar verschillende circulaire ontwerpprincipes,
(2) inspireren met best-practices,
(3) verbinden met potentiële nieuwe partners voor een optimale circulaire waardeketen.

Tijdens verschillende begeleidingssessies en klankbordevents worden diverse ontwerpinstrumenten vormgegeven die het realiseren van een circulair interieurproject ondersteunen. Dit platform wordt op zo’n manier vormgegeven dat een verscheidenheid van interieurvormgevers, elk met hun eigen expertiseniveau, er praktisch mee aan de slag kan gaan.

Thomas More Mechelen-Antwerpen

Partners M-INT, cuypers & Q architecten, Studio Planeet

Thema's Sensibilisering › Data & Tools › Circulaire materialen en bouwsystemen › Ontwerp ›