Powerfactory

Warmte en comfort aanbieden als een dienst bij sociale huisvesting

We gaan energiebesparingsprojecten realiseren in appartementsgebouwen op basis van een dienstenovereenkomst: we verkopen geen nieuwe verwarmingsinstallatie, we verkopen warmte en comfort.

Het project omvat de ontwikkeling van een businessplan rond het aanbieden van warmte en comfort als een dienst, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en het uitwerken van een concreet aanbod en een pilootproject in twee gebouwen.

We nemen partijen in de volledige keten mee en stellen samen met fabrikanten, installateurs, beheerders én klanten een interessant aanbod samen dat voordelen biedt voor iedereen.

We hebben een integraal energieproject voor ogen dat het gebouw energiezuinig en klaar voor de toekomst maakt dankzij perfect onderhoud, “Smart readiness”, automatisatie en monitoring. In eerste instantie werken we met de geselecteerde partners aan concrete projecten bij sociale huisvestingsmaatschappijen. De uiteindelijke bedoeling is om het model breder aan te wenden, onder andere bij private appartementsgebouwen (meestal verenigingen van mede-eigenaars) en bij tertiaire gebouwen zoals ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Daarvoor voorzien we een informatie- en communicatiecampagne rond het concrete aanbod en de pilootprojecten.

Factor4

Partners Viessmann Belgium, CO2logic, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Bondec