Hydro Building Systems Belgium nv

Schrijnwerk met gerecycleerd post-consumer aluminium

Sky Towers is een exclusief hoogbouwproject in Oostende dat de skyline van de koningin der badsteden zal hertekenen. Voor het schrijnwerk zullen Hydro CIRCAL aluminium profielen gebruikt worden. De legering daarvan bestaat uit minstens 75% gerecycleerd post-consumer aluminium, gerecupereerd bij afbraakwerken uit onder andere ramen en gevels van bestaande gebouwen. Hierdoor kan de impact van het productieproces worden teruggedrongen en wordt de enorme hoeveelheid aluminium in het huidige bouwpatrimonium blijvend in gebruik gehouden. Aluminium is immers oneindig upcycle- of recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies.
Het productieproces van Hydro CIRCAL is volledig traceerbaar en het product is gecertifieerd door een onafhankelijke instantie (DNV-GL), momenteel het hoogste niveau in de markt.
Het versmelten van end-of-life-aluminium vereist slechts 5% van de energie nodig voor de productie van primair aluminium en de CO2-uitstoot ligt zes keer lager.
Het schrijnwerk van de Sky Towers zal dus een beduidend lagere CO2-voetafdruk hebben dan als het gemaakt zou zijn uit primair aluminium. Hoeveel precies, zal Hydro Building Systems Belgium berekenen in het kader van hun pilootproject voor de Green Deal Circulair Bouwen.