Garmitherm

Isolatiedekens gemaakt van gras en jute

Garmitherm® is een isolatiepaneel gemaakt van natuurlijke Vlaamse grasvezels. Het is bruikbaar als isolatie onder het dak, onder de vloer en in wanden. Gramitherm® is een 100% Belgisch product en kreeg het label “Produit Bio-sourcé”.

Garmitherm® is de naam van isolatiepanelen gemaakt van natuurlijke gras vezels. Deze nieuwe isolatietechnologie beschermt optimaal tegen koude en warme temperaturen, is brandveilig, heeft een goede geluidsabsorptie, trekt geen ongedierte en schimmels aan en kan op diverse manieren ingezet worden. Ook de installatie is eenvoudig: je hoeft geen professional te zijn om Garmitherm® in jouw huis te gebruiken.

Klassieke isolatie is gemaakt van vervuilende materialen en is vaak niet goed voor de gezondheid of het milieu. Daarom biedt Garmitherm® een beter alternatief. Met gepatenteerde Zwitserse technologie konden isolatieplaten op basis van natuurlijke grasvezels ontworpen worden. Die zijn gemaakt van een veilige, milieuvriendelijke grondstof die toch geen ongedierte of schimmels aantrekt dankzij de raffinage die wordt gedaan om grasvezels uit vers gras te halen. Bovendien zijn de panelen brandveilig (toegevoegde mineralen) en nemen ze overtollig vocht op, dat ze even eenvoudig terug vrijlaten als de lucht te droog wordt.

Uit een hectare grasland wordt ongeveer 200 m³ Garmitherm® geproduceerd. Uit dat gras worden de verteerbare stoffen gescheiden zodat die gebruikt kunnen worden als dierenvoer of als basis voor de productie van biogas. De panelen hebben geen negatief effect op de gezondheid of het milieu. Bovendien wordt er geen afval gecreëerd tijdens de productie en neemt het gras tijdens de groei meer CO2 op dan dat er uitgestoten wordt tijdens de productie. Gramitherm® heeft een life cycle analysis gemaakt, en daarmee kunnen zij bevestigen dat 1kg Gramitherm® 1,5 kg CO2 zal absorberen.

Garmitherm