BUILDINC

RECYCLACK, innovatief circulair bouwsysteem uit multi layer plastics

Met RECYCLACK ontwikkelt BUILDINC bouwsystemen die niet alleen circulair zijn maar ook nog eens goed voor het klimaat en het milieu. De producten van RECYCLACK, zijn immers herbruikbaar en worden 100% geproduceerd met zelf opgewekte energie uit zonnepanelen. Maar wat nog belangrijker is: het basisproduct van RECYCLACK bestaat uit gerecycleerde MLP (multi layer plastics, die worden bv. gebruikt om tandpastatubes en chipszakjes van te maken).

MLP is doorgaans bijna niet te recycleren, maar BUILDINC ontwikkelde een manier om er hoogwaardige bouwmaterialen van te maken. Als kers op de taart kunnen verwerkers, bouwers, eigenaars, … het zaagverlies e.d. van het materiaal gratis bij BUILDINC binnenbrengen, zodat het ‘afval’ opnieuw verwerkt kan worden tot nieuwe panelen.
De producten die BUILDINC ontwikkelt op basis van het nieuwe gerecycleerde constructief bouwpaneel, zijn dan ook 100% circulair en 100% recycleerbaar.

Het RECYCLACK aanbod zal bestaan uit SIP panelen (structural insulated panel, een sandwichpaneel waarbij een isolerende laag ingeklemd is tussen twee lagen van een structureel plaatmateriaal die gebruikt kunnen worden als bouwmateriaal voor algemene bouwwerken), circulaire dakbedekking, circulaire gevelbekleding, circulaire vloerbekleding, circulaire douchewanden, …

Het basispaneel van RECYCLACK werd reeds gecertificeerd door het WWF als ‘Climate Game Changer’. En dat is een mooie erkenning voor dit circulaire bouwmateriaal.