Bouwen aan een circulaire Kempen

Samen zoeken naar circulaire bedrijfsmodellen voor kmo's in de bouwsector

Overstappen naar een circulair bedrijfsmodel doe je niet van de ene op de andere dag. En al helemaal niet op je eentje.

Om kmo's uit de bouwsector de stap te helpen zetten, sloegen drie partners (Möbius, VITO en Kamp C) de handen in elkaar binnen het project 'Bouwen aan een circulaire Kempen'. Samen begeleiden ze kmo's uit de Kempen - en bij uitbreiding uit heel Vlaanderen - in het realiseren van co-creatietrajecten. Tijdens het traject gaan de deelnemende kmo's op zoekt naar een geschikt, circulair bedrijfsmodel, met ondersteuning van de drie partners en met elkaar als klankbord.

Het project loopt sinds het voorjaar van 2019. Sindsdien zijn er drie trajecten opgestart.
- Eerste traject, lente 2019. Deelnemende kmo's: BaoLiving, Beneens (Alucon), Circomat, Cooperio, DCA, Drisag, Isoproc, Juunoo, Verimpex en Willemen
- Tweede traject, augustus 2019. Deelnemende kmo's: Binst Architects, B+ Architecten, GGGevelgroen, Smart Building Design, Krebo Thermotec en Cleantech Flanders
- Derde en laatste traject, voorjaar 2020. Deelnemende kmo's: Sundry Seeds Mechelen CVBAReynaers Aluminium, BBM NV, Dirk maris nv graszoden- en sedum serviceB&RColruyt GroupDOX GroupWeDeMo Pro Eurodal en AG Vespa.

Alle presentaties en verslagen van de co-creatiesessies zijn terug te vinden via de tabbladen op de projectpagina van 'Bouwen aan een circulaire Kempen'. Een schat aan informatie!

 

Bouwen aan een circulaire Kempen – case ‘t Hof bySONder

Bouwen aan een circulaire Kempen – case Cooperio

Bouwen aan een circulaire Kempen – case Thermotec

Bouwen aan een circulaire Kempen – case DOX Acoustics