Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

De Green Deal in 2021, ontdek het programma

maandag 1 februari 2021

Aan het einde van de maand januari maken we graag nog onze beste wensen over. We wensen jou en je organisatie graag een gezond en duurzaam 2021 toe. Een jaar waarin ook jullie circulaire doelstellingen de aandacht kunnen krijgen die ze verdienen. En een jaar waarin Covid-19 niet teveel roet meer in het eten gooit.

Binnen de Green Deal Circulair Bouwen houden we vooralsnog het digitale programma aan, met een aantal nieuwe activiteiten om jullie online samen te brengen. Tegelijk kijken we ernaar uit om later in het jaar over te schakelen op hybride evenementen en bijeenkomsten in kleinere groepen. Het circulaire bouwproces stond centraal in de eerste twee jaar van de GDCB. Als rode draad voor de volgende twee jaar schuiven we de 7 hefbomen voor een circulaire economie naar voren. In elke thematische werkagenda voor een circulaire omslag (bv. circulair bouwen, bio-economie, voedselketen, …) komen deze terug (https://vlaanderen-circulair.be/nl/blog/detail/ministers-crevits-en-demir-geven-boost-aan-vlaanderen-circulair ). Wij lichten elke actiedag één hefboom uit en kijken wat dit betekent in elk van de circulaire bouwfasen.

De eerstvolgende actiedag, op 18 maart, staat in het teken van ‘onderzoek’ en ‘jobs & vaardigheden’. Het volledige programma en de inschrijvingslink bezorgen we je begin maart.

In mei volgt een actieweek, van 31 mei tot 4 juni, in het teken van de hefboom ‘communicatie’. We spreiden de activiteiten van de actiedag over een hele week zodat we enerzijds meer variatie in het aanbod creëren en anderzijds meer ruimte in jullie agenda’s laten. Ook kunnen we zo eenvoudiger workshops richten naar specifieke doelgroepen. Tegelijk vindt dan op Europees niveau de EU Green Week plaats. We willen jullie vragen om ook jullie eigen activiteiten rond circulariteit in die week te plannen. Zo bundelen we alle circulaire evenementen en garanderen we een groter bereik. 

De actiedagen in het najaar vinden plaats op dinsdag 5 oktober en donderdag 2 december

De volgende actiedagen staan gepland op:

  • 5 oktober: Hybride
  • 2 december: Herman Teirlinckgebouw

Deel je verhaal met andere deelnemers

Wil je over je pilootproject in gesprek gaan met geïnteresseerde deelnemers? Heb je een specifieke uitdaging die je wil voorleggen aan de groep? Of een mooi voorbeeld om te delen, gelinkt aan de hefbomen ‘onderzoek’, ‘jobs & vaardigheden’ of ‘communicatie’?
Deel je verhaal in 5 lijnen en we kijken graag hoe dit in het programma past!

Heb je een interessante locatie waar je (een deel van) de actiedag wil ontvangen?
⇒ Ook dit horen we graag!

Tot slot, op vraag van verschillende deelnemers willen we vanaf dit jaar een aantal workshops als Community Of Practice inrichten. Dit betekent dat we met een kleinere groep deelnemers een specifiek onderwerp gaan uitdiepen. Op elke actiedag krijgt die groep de kans om verder te werken op hun uitkomsten.
⇒ Rond welk onderwerp zou jij dit interessant vinden?

Laat het ons weten via gdcb@vlaanderen-circulair.be

Share article