1. Waarom circulair bouwen?

Door in te zetten op circulair bouwen, maak je jouw bedrijf future proof. We leven immers in een wereld in verandering. De beste keuze die we daarin kunnen maken, is de keuze voor circulariteit.  Want die biedt heel wat voordelen aan de ecologie, de economie én de maatschappij.

Een wereld in verandering

Ons huidig economisch model en ook ons maatschappelijk systeem staat zwaar onder druk. Er groeit meer en meer bewustzijn dat het anders moet. In dit filmpje maak je onder andere kennis met enkele denkers van vandaag die hun modellen voor morgen voorstellen.

Ecologie

We hebben maar één aarde met een beperkt aantal grondstoffen. Hoe gaan we daarmee om? Houden we wel rekening met de grenzen van ons systeem? En wat gebeurt er als we dat niet doen? Dat en ook de impact van de bouwsector op onze wereld, ontdek je in deze presentatie.

Economie

In een lineaire economie worden natuurlijke grondstoffen ontgonnen, verwerkt en uiteindelijk gedumpt. Hoe kan het anders? Hoe kunnen, ook in de bouwsector, economische én ecologische vooruitgang hand in hand gaan? Je ziet het hier.

Sociaal

Ten slotte is circulair bouwen ook maatschappelijk relevant. Het creëert immers meer lokale jobs en sociale tewerkstelling. En het kan wonen voor iedereen betaalbaar maken. Ontdek hier hoe.