Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

JuuNoo

Circulair alternatief voor lichte interieurwanden

JuuNoo is een lichte en vaste interieurwand die je niet sloopt als hij niet meer nodig is, maar demonteert en herplaatst.

Elke interieurwand is tijdelijk. Van welk type ook, na een bepaalde periode wordt hij weggehaald en komt er een nieuwe. Het telkens opnieuw bouwen en slopen heeft een zware ecologische impact. Het vraagt ook een grote investering in tijd en middelen van de bouwheer. De herbruikbare wand van JuuNoo laat zich drie keer sneller plaatsten dan de klassieke gipsplaat-wand. Hij heeft een hogere kwaliteit, onder meer door de betere akoestiek en de langere levensduur. De volledige wand kan gedemonteerd en in een andere configuratie herbouwd of verkocht worden.

Enkele eigenschappen van JuuNoo interieurwanden:

  • Stalen kaders zijn de basis van het JuuNoo wand concept. De kaders hebben een vaste breedte en zijn aanpasbaar in de hoogte zodat ze passen in elke ruimte: geen nood om te meten en te snijden. Geen afval. De kaders plaats je door ze open te schuiven en te fixeren.
  • De montage van de panelen op de kaders gebeurt met VELCRO® brand klittenband. Geen nood om te schroeven! En het levert een goede akoestische buffer.
  • Op de zijkanten van de panelen zit een click-systeem, waardoor de wanden mooi in elkaar schuiven en ze meteen schildersklaar zijn. Geen nood om te plamuren en te schuren, dus.
  • Add-ons zorgen voor naadloze binnen- en buitenhoeken. Andere add-ons maken het correct plaatsen van deuren zeer eenvoudig.
  • Alle onderdelen van de JuuNoo wand kunnen meerdere malen ingezet worden in verschillende configuraties. Dit is zowel economisch als ecologisch veel beter dan een klassieke wand.

De initiële focus van JuuNoo ligt op de kantoormarkt en de niche van co-working spaces. Daar is het financiële voordeel van het hergebruik maximaal. Zo zal het systeem na drie keer herplaatst te zijn tot 50% goedkoper zijn dan een klassieke opbouw en sloop met gipsplaat.

In samenwerking met circulair laboratorium De Potterij in Mechelen, aannemer Kint Construct en Stad Kortrijk zal het bouwsysteem aan verschillende praktijkvoorwaarden worden getoetst. Deze experimenten evalueren de kwaliteit en het circulair karakter van het JuuNoo-systeem. De resultaten zullen openbaar worden gemaakt.

 
 
 
 
Resultaat