Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

House Plus

Modules voor een tijdelijke aanpassing van de woning

Niet enkel voor ouderen, maar ook voor zorgbehoevenden in het algemeen is thuis blijven wonen een belangrijke zaak, zowel op praktisch als mentaal vlak. Vaak gebeurt het dat de huidige woning echter niet voldoende aangepast is aan bepaalde zorgsituaties. Een tijdelijke aanpassing of uitbreiding van de woonst kan dan een oplossing bieden.

Vanuit deze context is het idee ontstaan voor het project House Plus. We willen een mobiele zorgunit ontwikkelen die de noden binnen een zorgsituatie in situ oplost. Zo kunnen we een woning tijdelijk aanpassen met bijvoorbeeld een gelijkvloerse slaap- en of badkameruitbreiding. Daarbovenop willen we deze units zo ecologisch en circulair mogelijk maken: de modules kunnen buiten of in de woning staan, zijn makkelijk op te bouwen en weer af te breken en zijn telkens opnieuw inzetbaar. De gebruiker zou geen eigenaar zijn, maar de modules kunnen huren.

Productontwikkelaar Bruno Van Son en het maatwerkbedrijf Kunnig bouwen momenteel de eerste prototypes, terwijl de studenten van de afdeling Bouw van Hogeschool Odisee als kritisch klankbord worden ingezet.

Resultaat

Download PDF bestand