Window of (Circular) Opportunity

Ontwikkelen van beter herbruikbare aluminium raam- en deursystemen

Bij circulair bouwen gaat heel veel aandacht naar de materialen. Dat is dan ook waar Reynaers Aluminium en VITO zich op focussen in hun project. Ze gaan samen aan de slag om aluminium raam- en deursystemen aan te passen zodat ze beter herbruikbaar worden.

Dat doen ze op basis van een quickscan van de bestaande producten (hoe circulair zijn ze? waar zit het potentieel om ze beter herbruikbaar te maken) en op basis van twee concrete circulaire bouwprojecten waarbij de oplossingen afgetoetst worden.

Daarnaast hebben ze een klankbordgroep samengesteld die bestaat uit vertegenwoordigers van alle partijen die betrokken zijn bij bouwprojecten: architecten, circulaire experts, financiële experts, aannemers, projectontwikkelaars, ... Die experten nemen deel aan een aantal co-creatieve workshops. Tijdens die workshops vertalen zij de behoeften van architecten en de opportuniteiten in de keten naar aangepaste technische oplossingen. De klankbordgroep helpt op die manier om van theorie naar praktijk te gaan.

Op het einde van het project (dec. 2022) zullen alle nieuw ontwikkelde circulaire oplossingen gegoten worden in een objectieve ontwerpgids op maat van architecten. In deze gids zal de circulariteit van de bouwproducten duidelijk omschreven zijn, zodat architecten over alle nodige info beschikken om de juiste keuzes te maken in functie van hun project.

Wens je op de hoogte gehouden te worden van dit project of wil je de ontwerpgids ontvangen zodra hij beschikbaar is? Stuur een mailtje naar csr@reynaers.com.

 
 

Reynaers Aluminium - Window of Circular Opportunity

Reynaers Aluminium

Partners Vito/EnergyVille, VUB, Th!nk E

Thema's Circulaire materialen en bouwsystemen ›