Werflink

Het online deelplatform voor de bouwsector

Bouwafval beperken, geen grondstoffen verloren laten gaan, materieel beter inzetten en delen, … Het zijn belangrijke principes bij circulair bouwen. En Werflink speelt daar perfect op in.

Werflink is een online platform (ook beschikbaar als app) dat toegankelijk is voor alle bouw-, aannemings-, voltooiings- en installatiebedrijven in België en Nederland. Via Werflink kunnen zij vraag en aanbod van bouwmaterieel, materiaaloverschotten, vrachtruimte en faciliteiten delen, verhuren, verkopen, uitlenen en ruilen met elkaar.

Op die manier draagt Werflink dus bij aan een beter gebruik van alles wat er al is. Overschotten gaan niet verloren, het platform voorkomt verspilling en door bijvoorbeeld materieel uit te lenen en te verhuren, wordt het veel efficiënter ingezet.

Wat Werflink zeker interessant maakt binnen het streven naar een circulaire bouwsector, is dat het een heel laagdrempelig platform is. Het laat bouwbedrijven toe om hun eerste stappen te zetten in de circulaire economie zonder meteen heel het businessmodel om te gooien. Dat dit aanslaat, merkt Werflink aan het exponentieel groeiend aantal gebruikers. Dat zijn er intussen al 675 verspreid over 325 bouwbedrijven.
Bedrijven kunnen zich gratis aanmelden en kiezen voor een Freemium account (= een gratis account met een transactiefee indien er een transactie via het platform plaatsvindt) of voor een Premium account (= een maandelijks abonnement met extra functionaliteiten en zonder transactiefee). 


Als platform waar delen en verbinden centraal staat, draagt Werflink een belangrijk steentje bij aan de circulaire bouwsector.

Hoe Werflink werkt, ontdek je in deze video.

Werflink

Partners Vlaamse Confederatie Bouw, BESIX en Vlaanderen Circulair

Thema's Recyclage & hergebruik › Tijdelijk gebruik › Circulaire materialen en bouwsystemen ›